Bilgi Hattı : 0(216) 509 10 85

Fırında Türlü

Fırında Türlü

turlu

Sebzeleri değerlendirmek ne zaman aklıma gelse türlü yapmayı tercih ederim. Hem çok lezzetli olur hem de hiç bir malzeme ziyan olmamış olur. Aslında bu yemeği etli de yapabilirsiniz. Ama ben zeytinyağlı fırın türlü yapmak istedim..

Hem sağlıklı hem lezzetli bir yemek istediğinizde iyi bir seçenek aslında ..

Sevgilerimle

Malzemelerimiz

2 adet patlıcan,
2 adet kabak,
4 adet büyük patates,
2 adet havuç,
5 adet biber,
Tuz,
Sıvı yağı.

Sosu İçin…

3 adet soğan,
2 diş sarımsak,
Sıvı yağı,
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı sıcak su,
Tuz,
Pul Biber,
Karabiber (isteğe bağlı).

Nasıl Hazırlıyoruz?

Sebzelerimizi doğrayalım. Biraz iri doğramanızı tavsiye ederim. Ben öyle yapıyorum. Üzerine sıvı yağ gezdirip güzelce harmanlayalım. Tüm sebzelerimizi Borcama ya da bir fırın tepsisine alalım. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Sıra geldi sosuna…

Soğan ve sarımsaklarımızı sıvı yağda kavuralım.Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Kıvamını aldıktan sonra üzerine sıcak su dökelim. Tuzunu ve pul biberini serpelim. Sosumuzu fırından aldığımız sebzelerimizin üzerine dökelim ve 30 dk daha pişirelim.

İşte size muhteşem bir o kadar da hafif bir lezzet..

Afiyet olsun ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>